SARBATORI PASCALE 2021- DSVSA ARGES

In perioada 22.03.2021 – 01.05.2021 ( perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale Catolice si Sarbatorilor Pascale Ortodoxe ), in scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare cand, in mod traditional, consumul de alimente de origine animala creste, la nivelul DSVSA Arges s-au dispus masuri specifice precum si intensificarea controalelor sanitar veterinare, pentru verificarea conditiilor de igiena in care sunt produse,depozitate transportate si valorificate carnea de miel, ouale si alte alimente de origine animala.

La nivelul DSVSA Arges si a Circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor oficiale  se va asigura permanenta in zilele de sambata si duminica  intre orele 800– 1400; deasemnea la nivelul circumsriptiilor este afisat numele medicului veterinar responsabil si numarul de telefon la care consumatorii pot sesiza aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Au fost informate in scris primariile  despre conditiile ce trebuiesc indeplinite in situatia infiintarii centrelor de taiere temporara a mieilor , in cazul in care se solicita acest lucru .

S-au luat toate masurile privind monitorizarea circulatiei ovinelor, destinate sacrificarii, pe teritoriul judetului Arges.

DSVSA Arges recomanda ca aprovizionarea consumatorilor cu carnea de miel sa se faca numai din abatoare autorizate si din centre / spatii amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor .

DSVSA Arges prin Directorul Executiv Dr. Dumitru-Sorin Sorescu, impreuna cu consilierii de specialitate vor organizarea in data de 29.03.2021 orele 1400 o sedinta de lucru la sediul institutiei noastre cu administratorii pietelor agroalimentare din judet in vederea prezentarii normelor sanitare veterinare care trebuiesc respectate in spatiile pietelor agroalimentare in care se doreste comercializarea de carne si produse din carne de miel de catre producatori particulari.