Controale DSVSA Arges – NOIEMBRIE 2019

In cursul lunii noiembrie 2019  DSVSA Arges a efectuat un numar de   341 controale pentru supravegherea starii de sanatate a animalelor si a sanatatii publice, dupa cum urmeaza:

-unitati cu profil restaurant, bufet, fast food, pizzerie 40 controale

-abator 4 controale

-fabrici de preparate carne 7 controale

-ferme porci 8  controale

-ferme gaini oua consum 3 control

-ferme pui carne 3 control

-stupine 4 controale

-macelarii 19 controale

-carmangerii 7 controale

– pescarie 18 controale

-unitate industrie lapte 4 controale

-super/hipermarketuri 42 controale

-magazine alimentare 54 controale

-laborator patiserie, cofetarie 3 control

– catering 4 controale

-gospodarii populatie 19 inspectii

– centru prelucrare lapte 11  controale

– CMV 28 controale

– brutarii 20 controale

-unitati morarit 3 control

-unitate produse zaharoase 3 control

-fabrica prelucrare legume fructe 5 controale

-unitate prelucrare nuci 1 control

-unitate fabricare mustar 1 control

– unitate de depozitare produse alimentare

11 controale

-unitate industrie alimentara   6 controale

– depozit frigorific 4 controale

– magazin furaje 6 controale

-farmacii veterinare 5 controale

 

 

In aceeasi perioada, pentru neconformitatile constatate, consilierii DSVSA Arges au aplicat conform HG 984/ 2005  cu modificarile si completarile ulterioare, 30 sanctiuni contraventionale, din care 5 avertismente scrise (conditii  necorespunzatoare la depozitarea produselor alimentare ) si  25 amenzi in valoare totala de 65 200 lei, astfel :

  • 3 amenzi in valoare 12 400 lei de pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare şi a hranei pentru animale în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare;
  • 3 amenzi in valoare de 3 600 lei pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite;
  • 17 amenzi in valoare de 38 000 lei manipularea produselor alimentare şi a hranei pentru animale cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;
  • 1 amenda in valoare de 10 000 lei peentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare;
  • 1 amenda in valoare de 1 200 lei pentru vanzarea animalelor fara documente sanitare veterinare legale.

 

In cursul lunii noiembrie 2019 au fost confiscate si scoase din consumul public urmatoarele cantitati si sortimente de produse alimentare:

 

-carne –  6521 kg

-preparate carne – 614 kg

-peste – 99 kg

-lapte – 748 l

-produse lactate –1289 kg

-oua – 2344 buc

-alte produse – 615  kg.

Valoarea totala a acestor produse a fost de  79 371 lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

DR.DANIEL-GELU LUPU