In cursul lunii noiembrie 2019 DSVSA Arges a efectuat un numar de 341 controale pentru supravegherea starii de sanatate a animalelor si a sanatatii publice, dupa cum urmeaza:
-unitati cu profil restaurant, bufet, fast food, pizzerie 40 controale
-abator 4 controale
-fabrici de preparate carne 7 controale
-ferme porci 8 controale
-ferme gaini oua consum 3 control
-ferme pui carne 3 control
-stupine 4 controale
-macelarii 19 controale
-carmangerii 7 controale
– pescarie 18 controale
-unitate industrie lapte 4 controale
-super/hipermarketuri 42 controale
-magazine alimentare 54 controale
-laborator patiserie, cofetarie 3 control
– catering 4 controale
-gospodarii populatie 19 inspectii
– centru prelucrare lapte 11 controale
– CMV 28 controale
– brutarii 20 controale
-unitati morarit 3 control
-unitate produse zaharoase 3 control
-fabrica prelucrare legume fructe 5 controale
-unitate prelucrare nuci 1 control
-unitate fabricare mustar 1 control
– unitate de depozitare produse alimentare
11 controale
-unitate industrie alimentara 6 controale
– depozit frigorific 4 controale
– magazin furaje 6 controale
-farmacii veterinare 5 controale
In aceeasi perioada, pentru neconformitatile constatate, consilierii DSVSA Arges au aplicat conform HG 984/ 2005 cu modificarile si completarile ulterioare, 30 sanctiuni contraventionale, din care 5 avertismente scrise (conditii necorespunzatoare la depozitarea produselor alimentare ) si 25 amenzi in valoare totala de 65 200 lei, astfel :
- 3 amenzi in valoare 12 400 lei de pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare şi a hranei pentru animale în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare;
- 3 amenzi in valoare de 3 600 lei pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite;
- 17 amenzi in valoare de 38 000 lei manipularea produselor alimentare şi a hranei pentru animale cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;
- 1 amenda in valoare de 10 000 lei peentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare;
- 1 amenda in valoare de 1 200 lei pentru vanzarea animalelor fara documente sanitare veterinare legale.
In cursul lunii noiembrie 2019 au fost confiscate si scoase din consumul public urmatoarele cantitati si sortimente de produse alimentare:
-carne – 6521 kg
-preparate carne – 614 kg
-peste – 99 kg
-lapte – 748 l
-produse lactate –1289 kg
-oua – 2344 buc
-alte produse – 615 kg.
Valoarea totala a acestor produse a fost de 79 371 lei.
DIRECTOR EXECUTIV,
DR.DANIEL-GELU LUPU