Controale DSVSA Arges in perioada 12-14.07.2019

In zilele de 12,13 si 14 iulie 2019,DSVSA Arges a desfasurat o actiune de control, la producatorii particulari care comercializeaza produse lactate din zona Mausoleului Mateias si in zona Pietei Juramantului din municipiul Campulung-Muscel.

Au fost controlati 10 producatori si a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 600 lei pentru comercializarea produselor alimentare in locuri neaprobate sanitar veterinar.

Alte echipe de condilieri ai DSVSA Arges au efectuat controale in targurile saptamanale Pitesti,Domnesti si la Piata centrala din municipiul Curtea de Arges.

Au fost vizate unitatile comerciale care desfac produse alimentare de origine animala,producatorii particulari de produse lactate si unitatile de alimentatie publica.

Pentru neconformitatile constatate (manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare de origine animala si neintretinerea necorespunzatoare a spatiilor si suprafetelor de lucru) au fost aplicate 9 sanctiuni contraventionale in valoare de 10 800 lei, la 2 producatori particulari de produse lactate si 7 unitati alimentatie pubica (bufet).

Medicii veterinari oficiali de la Circumscriptiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor oficiale Pitesti nr.1,Campulung,Curtea de Arges,Tigveni au efectuat controale la targurile de cabaline Sfanta Marina de la Berevoiesti si Mihaesti.Pentru lipsa documentelor sanitare veterinare un numar de 13 proprietari de cabaline au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 19 500 lei.

Controalele vor continua pe toata durata sezonului estival si vor fi vizate toate zonele turistice din judet.