In contextul actual al evolutiei pandemiei COVID – 19 , pentru evitarea diseminarii virusului, cat si pentru protectia populatiei si a personalului propriu,
DSVSA Arges si-a adaptat activitatea,astfel incat in toate unitatile care produc, proceseaza,depoziteaza,transporta si comercializeaza produse alimentare de origine animala si nonanimala medicii veterinari oficiali sunt prezenti permanent,pe toata perioda de lucru, asigurandu-se ca toate produsele rezultate sa respecte toate normele de calitate si salubritate.
In cazul fermelor de animale,asistenta medicala veterinara este asigurata de personalul propriu,sub supravegherea medicilor veterinari oficiali.
In cursul lunii aprilie,in unitatile de productie, au fost efectuate 214 controale,astfel:
- abator: 14 controale;
- fabrica procesare carne: 8 controale;
- fabrica procesare lapte: 5 controale;
- depozite frigorifice: 4 controale;
- centre reambalare produse alimentare de origine animala: 4 controale;
- centre ambalare oua: 3 controale;
- fabrica prelucrare legume-fructe: 1 control.
- moara 2 controale;
- depozit frigorific 6 controale;
- depozit alimentar 6 controale;
- supermarket/hypermarket 23 controale;
- carmangerie 7 controale;
- macelarie 39 controale;
- piata 17 controale;
- pescarie 7 controale;
- centru prelucrare lapte 1 control;
- catering 2 controale;
- mijloace auto 17 controale;
- cabinet medical veterinar 33 controale;
- exploatatii nonprofesionale 35 controale;
- ferma pasari 1 control;
- ferma porcine 2 controale;
- stupina 4 controale.
In aceeasi perioada, pentru neconformitatile constatate, consilierii DSVSA Arges au aplicat conform OG 2/ 2001 cu modificarile si completarile ulterioare, 4 sanctiuni contraventionale..
DIRECTOR EXECUTIV,
DUMITRU-SORIN SORESCU