Incepand cu data de 1 iunie 2020 pe teritoriul Romaniei sunt permise activitatile de preparare, servire si consum al produselor alimentare,bauturilor alcoolice si nealcoolice la terasele sau spatiile deschise din exterorul unitatilor de alimentatie publica, respectandu-se urmatoarele:
- Starea de intretinere a tuturor spatiilor, facilitatilor, echipamentelor si ustensilelor care se utilizeaza pentru receptia, depozitarea, preparaea, gatirea si servirea produselor alimentare;
- Asigurarea de dispozitive si substante biocide avizate, necesare dezinfectarii mainilor personalului lucrator , a spatiilor si facilitatilor, echipamentelor si ustensilelor precum si echipamente de protectie a personalului;
- Alimentele, materiile prime si ingredientele care se afla in unitate sa nu prezinte modificari organoleptice, risc de contaminare sau depreciere ;
- Aprovizionarea cu produse alimentare sa se faca numai din unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinar si sa se poata puna in aplicare procedurile prin care se poate demonstra trasabilitatea;
- Interzicerea manipularii alimentelor de catre persoane care care nu detin documente care sa ateste starea de sanatate a acestora conform legislatiei medicinei muncii in vigoare;
- Implementarea de proceduri de autocontrol si bune practici de igiena bazate pe principiile HACCP.
DIRECTOR EXECUTIV,
Dr.Dumitru-Sorin SORESCU