In contextul actual al evolutiei pandemiei COVID – 19, pentru evitarea
diseminarii virusului, cat si pentru protectia populatiei si a personalului propriu,
DSVSA Arges si-a adaptat activitatea, astfel incat in toate unitatile care
produc, proceseaza, depoziteaza, transporta si comercializeaza produse
alimentare de origine animala si nonanimala medicii veterinari oficiali sunt
prezenti permanent, pe toata perioda de lucru, asigurandu-se ca toate
produsele rezultate sa respecte toate normele de calitate si salubritate.
In cazul fermelor de animale, asistenta medicala veterinara este
asigurata de personalul propriu, sub supravegherea medicilor veterinari
oficiali.
In cursul lunii noiembrie, in unitatile de productie, au fost efectuate 248
controale,astfel:
– abator: 2 controale;
– fabrica procesare carne: 3 controale;
– fabrica procesare lapte: 1 controale;
– depozit alimentar 6 controale;
– supermarket / hypermarket 16 controale;
– carmangerie 8 controale;
– macelarie 12 controale;
– piata 6 controale;
– unitati alimentatie publica 28 controale;
– unitati cofetarie-patiserie 16 controale;
– centru prelucrare lapte 2 controale;
– cabinet medical veterinar 8 controale;
– exploatatii nonprofesionale 21 controale;
– ferma pasari 2 controale;
– ferma porcine 4 controale;
– ferma bovine 1 controale;
– stupina 4 controale;
– fond cinegetic 3 controale;
– control in trafic 1 controale;
– adapost caini 1 control;
– depozit farmaceutic veterinar 1 control;
– farmacie veterinara 4 controale;
– magazin furaje 2 controale;
Controale oficiale unitati produse alimentare de origine nonanimala
– Unitati de fabricare a produselor de panificatie/patiserie/cofetarie –
14 controale
– Unitati de comercializare a produselor de panificatie congelata – 3
controale ;
– Unitati tip supermarket/hypermarket -18 controale ;
Pitesti, calea Campulung nr.4, Cod Poştal 110147; Telefon: 0248/211199, Fax: 0248/212532
E-mail: office-arges@ansvsa.ro, Web: www.ansvsa.ro
– Unitati de depozitare produse alimentare – 16 controale ;
– Unitati de depozitare a cerealelor- 2 controale ;
– Unitate de prelucrare legume/ fructe- 8 controale ;
– Unitate de fabricare a altor produse alimentare -1 control ;
– Unitate de comercializare produse alimentare ( magazine)- 19
controale ;
– Unitati de fabricare a produselor din soia -1 control ;
– Unitati de productie primara a cerealelor- 1 controale ;
– Unitati de fabricare a produselor zaharoase : 1 control ;
– Unitati de fabricare a vinului – 1 controale ;
– Unitati de comert cu ridicata a produselor alimentare – 2 controale ;
– Unitati de fabricare a produselor de morarit – 2 controale ;
– Unitate de depozitare a legumelor si fructelor -1 control ;
– Unitate de fabricare a pastelor fainoase – 1 control ;
– Unitate tip bar- 5 controale ;
In aceeasi perioada, pentru neconformitatile constatate, consilierii
DSVSA Arges au aplicat conform HG 984/ 2005 cu modificarile si
completarile ulterioare, 3 sanctiuni contraventionale, din care 1
avertisment scris si 2 amenzi in valoare totala de 1.600 lei, astfel :
– 1 amenda in valoare de 1.200 lei pentru manipularea produselor
alimentare cu incalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta
alimentelor;
– 1 amenda in valoare de 400 lei pentru nerespectarea normelor de
igiena privind intretinerea adaposturilor pentru animale, a padocurilor si a
sistemelor de evacuare si colectare a deseurilor.
Au fost confiscate 2910 kg produse alimentare de origine animala in
valoare de 18 125 lei.