Anunt promovare grad personal contractual Ord. 64/ 2007

În conformitate cu prevederile art. 554 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 69, art. 71, art. 72 și art. 74 din Hotărârea nr. 1336/2022 pentru aprobarea Regulamentului – cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeș organizează examen de promovare în grad profesional imediat superior a personalului contractual.

Funcţia contractuală de execuţie, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, pentru care se organizează examenul de promovare în gradul profesional:

– un post de medic veterinar, gradul profesional II – personal contractual încadrat conform Ordinului nr. 64/2007, cu modificările şi completările ulterioare

Data, ora şi locul desfăşurării examenului:

– 21.02.2024 ora 10,00 – proba scrisă la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș cu sediul în municipiul Pitești, str. Calea Câmpulung, nr. 4, județul Argeș.

Condiţii de participare:

Candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de art. 72 alin. (2) din H.G. nr. 1366/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, respectiv:

– să fi obţinut calificativul “foarte bine” la evaluarea performanţelor profesionale individuale de cel puţin două ori în ultimii 3 ani în care acesta s-a aflat în activitate

–  să aibă o vechime de minimum 3 ani în gradul profesional deținut.

Dosarele de înscriere vor conţine în mod obligatoriu:

–  cererea de înscriere

–  adeverinţa eliberată de angajator din care să reiasă vechimea în gradul profesional din care promovează

–  copii ale rapoartelor de evaluare a performanţelor profesionale din ultimii 3 ani în care s-a aflat în activitate.

Modalitatea de desfășurare a examenului:

Examenul de promovare în gradul profesional constă în două probe successive, respectiv selecția dosarelor de înscriere și proba scrisă.

       Dosarul de înscriere la examen se va depune la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș – Compartiment Juridic și Resurse Umane, din municipiul Pitești, str. Calea Câmpulung, nr. 4, județul Argeș, în termen de 5 zile lucrătoare de la data afișării anunțului la sediul și pe pagina de internet a instituției, în perioada 05.02.2024 – 09.02.2024, până la ora 1430.

Selecţia dosarelor va avea loc în termen de 1 zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a dosarelor, în data de 12.01.2024, pe baza îndeplinirii condițiilor de participare la examen.

Proba scrisă are loc în data de 21.02.2024, ora 10,00 la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș cu sediul în municipiul Pitești, str. Calea Câmpulung, nr. 4, județul Argeș, și constă în redactarea unei lucrări și/sau în rezolvarea unor teste-grilă.

       Comunicarea rezultatelor la fiecare probă a examenului se realizează prin afișare la sediul și pe pagina de internet a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, în termen de o zi lucrătoare de la data finalizării probei și conține atât punctajul obținut, cât și mențiunea “admis” sau “respins”, după caz.

După afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor de înscriere și proba scrisă, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţie la compartimentul resurse umane în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise, sub sancţiunea decăderii din acest drept.

Comunicarea rezultatelor la contestațiile depuse se realizează prin afișare la sediul instituției și pe pagina de internet a acesteia, la secțiunea special creată în acest scop, imediat după soluționarea contestațiilor.

Rezultatele finale se afișează la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș și pe pagina de internet a acesteia, la sesiunea special creată, în termen de o zi lucrătoare de la data afișării rezultatelor soluționării contestațiilor pentru ultima probă, prin specificarea mențiunii “admis” sau “respins”.

Afișarea rezultatelor obținute de candidați la probele examenului, precum și afișarea rezultatelor soluționării contestațiilor și a rezultatelor finale ale examenului se realizează folosindu-se codul numeric pentru identificare atribuit fiecărui candidat.

 

      Bibliografia și tematica stabilite pentru promovarea în grad profesional imediat superior a personalului contractual încadrat pe perioadă nedeterminată.

Pentru funcția contractuală de medic veterinar, gradul profesional II – personal contractual încadrat conform Ordinului nr. 64/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

                   BIBLIOGRAFIA

1.Constituția României, republicată

  1. Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, Partea a VI-a, Titlul III – Personalul contractual din autoritățile și instituțiile publice, Capitolul I, III, IV și V
  2. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  3. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
  4. Regulamentul (UE) nr. 853/2004 de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală.
  5. Regulamentul (UE) nr. 852/2004 privind igiena produselor alimentare;
  6. Regulamentul (UE) nr. 178/2002 de stabilire a principiilor și cerințelor generale ale legislației sanitare veterinare, de instituire a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor si de stabilire a procedurilor in domeniul sigurantei produselor alimentare.
  7. Regulamentul nr. 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare;
  8. Ordinul 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea si desfasurarea activitatii de control oficial sanitar veterinar efectuat de catre personalul de specialitate in unitatile care produc alimente de origine animala, cu modificarile ulterioare.

TEMATICA

  1. Principii generale. Drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor.
  2. Prevederi generale aplicabile personalului contractual din instituțiile publice.
  3. Reglementări privind respectarea demnităţii umane, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, prevenirii şi combaterii incitării la ură şi discriminare.
  4. 4. Reglementări privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați în domeniul muncii, în ceea ce privește participarea la luarea deciziilor.
  5. Regulamentul (UE) nr. 853/2004 de stabilire a unor norme specifice de igiena care se aplica alimentelor de origine animala:

Anexa II – Cerinte privind mai multe produse de origine animala –

Sectiunea I- Marca de identificare;

Sectiunea III – Informatii privind lantul alimentar;

Anexa III Cerinte specifice:

Sectiunea I – carne de ongulate domestice,

Sectiunea V – carne tocata, preparate din carne si carne separata mecanic,

Sectiunea VI – Produse din carne.

  1. Regulamentul (UE) nr. 852/2004 privind igiena produselor alimentare:

Capitolul II – Obligatiile operatorilor din sectorul alimentar,

Anexa II – cerinte sanitare generale aplicabile operatorilor din sectorul alimentar.

  1. Regulamentul (UE) nr. 178/2002 de stabilire a principiilor si cerintelor generale ale legislatiei sanitare veterinare , de instituire a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor si de stabilire a procedurilor in domeniul sigurantei produselor alimentare:

Sectiunea 4; Art.14 – Cerinte pentru siguranta produselor alimentare,

Art.18 – Trasabilitatea,

Art.19-Responsabilitati in domeniulproduseloralimentare, operatorii din sectorulalimentar.

  1. Regulamentul nr. 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare:

Anexa I, Criterii microbiologice pentru produsele alimentare

Cap.1- Criterii de siguranță a produselor alimentare

Cap.2 – Criterii de igiena a procesului; 2.1 Carne si produse din carne

  1. Ordinul nr. 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea si desfasurarea activitatii de control oficial sanitar veterinar efectuat de catre personalul de specialitate in unitatile care produc alimente de origine animala:

– Obligatiile medicului veterinar official incadrat conform Ord.64/2007.

– Anexa 1

Relații suplimentare se pot obține la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș din localitatea Pitești, strada Calea Câmpulung, nr. 4, telefon 0248211199, fax 0248212532, e-mail: office-arges@ansvsa.ro.

Cu stimă,

 

Director executiv,

Dr. Dumitru-Sorin Sorescu

 

  Nume, Prenume Funcția Data Semnătura
Elaborat Enescu Oana Consilier superior 05.02.2024