Nr. 10972/17.05.2022
ANUNŢ
Având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului – cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice cu modificările şi completările ulterioare, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș anunţă, organizarea concursului în vederea ocupării a șase funcţii contractuale de execuţie vacante, încadrate pe perioadă determinată (până la 31.12.2022):
- 1 post de medic veterinar, gradul profesional I – Ordinul preşedintelui ANSVSA 64/2007, cu modificările și completările ulterioare.
- 3 posturi de medic veterinar, gradul profesional III – Ordinul preşedintelui ANSVSA 64/2007, cu modificările și completările ulterioare.
- 1 post de medic veterinar, gradul profesional debutant – Ordinul preşedintelui ANSVSA 64/2007, cu modificările și completările ulterioare.
- 1 post de inginer, gradul profesional debutant – Ordinul preşedintelui ANSVSA 113/2008, cu modificările și completările ulterioare.
Conform art. 6 al Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, pentru înscrierea la concurs candidații vor prezenta un dosar de concurs care va conține următoarele documente:
- cererea de înscriere la concurs adresată conducătorului autorității sau instituției publice organizatoare;
- copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz;
- copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor și ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum și copiile documentelor care atestă îndeplinirea condițiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau instituția publică;
- carnetul de muncă sau, după caz, adeverințele care atestă vechimea în muncă, în meserie și/sau în specialitatea studiilor, în copie;
- cazierul judiciar sau o declarație pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcția pentru care candidează;
- adeverință medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unitățile sanitare abilitate;
- curriculum vitae.
Adeverința care atestă starea de sănătate conține, în clar, numărul, data, numele emitentului și calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătății.
În cazul în care candidatul depune o declarație pe proprie răspundere că nu are antecedente penale, în cazul în care este declarat admis la selecția dosarelor, acesta are obligația de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai târziu până la data desfășurării primei probe a concursului.
Copia actului de identitate, copiile documentelor de studii și carnetul de muncă sau, după caz, adeverințele care atestă vechimea vor fi prezentate și în original în vederea verificării conformității copiilor cu acestea.
Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:
- a) are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România;
- b) cunoaște limba română, scris și vorbit;
- c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
- d) are capacitate deplină de exercițiu;
- e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate;
- f) îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs;
- g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.
Condiții specifice necesare în vederea participării la concurs și a ocupării funcțiilor contractuale, sunt:
- a) pentru postul de medic veterinar, gradul profesional I – Ordinul preşedintelui ANSVSA 64/2007, cu modificările și completările ulterioare:
– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental științe biologice și biomedicale, ramură de știință medicină veterinară, domeniul de licență medicină veterinară, specializarea medicină veterinară;
- minim 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei de execuţie.
- b) pentru cele trei posturi de medic veterinar, gradul profesional III – Ordinul preşedintelui ANSVSA 64/2007, cu modificările și completările ulterioare:
– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental științe biologice și biomedicale, ramură de știință medicină veterinară, domeniul de licență medicină veterinară, specializarea medicină veterinară;
- minim 1 an vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei de execuţie.
- c) pentru postul de medic veterinar, gradul profesional debutant – Ordinul preşedintelui ANSVSA 64/2007 cu modificările și completările ulterioare:
– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental științe biologice și biomedicale, ramură de știință medicină veterinară, domeniul de licență medicină veterinară, specializarea medicină veterinară;
– vechime în specialitatea studiilor necesară ocupării postului: nu este cazul.
- d) pentru postul de inginer, gradul profesional debutant – Ordinul preşedintelui ANSVSA 113/2008 cu modificările și completările ulterioare:
– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul fundamental științe inginerești, ramură de știință ingineria resurselor vegetale și animale, domeniul de licență ingineria produselor alimentare, specializarea controlul și expertiza produselor alimentare.
– vechime în specialitatea studiilor necesară ocupării postului: nu este cazul.
Concursul se va organiza conform următorului calendar :
- Concursul se organizează la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, str. Calea Câmpulung, nr. 4, în data de 09.06.2022, ora 10.00 – proba scrisă iar interviul se susţine în termen de maximum 4 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise .
- Dosarele de înscriere la concurs se pot depune în termen de 10 zile lucrătoare de la data publicării anunţului, respectiv în perioada de la 18.05.2022 -31.05.2022.
- Selecţia dosarelor de înscriere se realizează în maximum 2 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor. Rezultatele selectării dosarelor de înscriere cu menţiunea «admis» sau «respins», însoţită, după caz, de motivul respingerii, se afişează la sediul DSVSA Argeș şi pe pagina de internet a instituţiei, în termen de o zi lucrătoare de la expirarea termenului prevăzut pentru selecţia dosarelor.
- Se pot prezenta la următoarea etapă numai candidaţii declaraţi admişi la etapa precedentă. Notarea probei scrise şi a interviului se face în termen de maximum o zi lucrătoare de la finalizarea fiecărei probe. Comunicarea rezultatelor la fiecare probă a concursului se face prin afişare la sediul DSVSA Argeș şi pe pagina de internet a instituţiei în termen de maximum o zi lucrătoare de la data finalizării probei.
- Candidații nemultumiți de rezultatul obţinut la selecţia dosarelor/proba scrisă/interviu, pot depune contestaţie în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afişării rezultatului. Soluţionarea contestatiilor se va face în termen de una zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestatiei, iar rezultatul se comunică prin afişare la sediul DSVSA Argeș şi pe pagina de internet a instituţiei.
- Rezultatul final al concursului se afişează la sediul DSVSA Argeș şi pe pagina de internet, în termen de maximum o zi lucrătoare de la finalizarea ultimei probe din concurs, prin specificarea punctajului final al fiecărui candidat şi a menţiunii «admis» sau «respins».
Bibliografie/Tematica:
– pentru posturile de medic veterinar, gradul profesional I, medic veterinar, gradul profesional III, medic veterinar, gradul profesional debutant – Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 64/2007, cu modificările și completările ulterioare:
BIBLIOGRAFIA
1.Regulamentul (UE) 625/2017 privind controalele oficiale si alte activitati oficiale efectuate pentru aplicarea legislatiei privind alimentele si furajele, a normelor privind sanatatea si bunastarea animalelor, sanatatea plantelor si produsele de protectie a plantelor;
- Regulamentul de punere in aplicare (UE) 627/2019 de stabilire a unor modalitati practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animala destinate consumului uman;
3.Regulamentul(UE) 852/2004 privind igiena produselor alimentare;
- Regulamentul(UE) 853/2004 de stabilire a unor norme specifice de igiena care se aplica alimentelor de origine animala;
5.Regulamentul (UE) 178/2002 de stabilire a principiilor si cerintelor generale ale legislatiei sanitare veterinare , de instituire a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor si de stabilire a procedurilor in domeniul sigurantei produselor alimentare.
- 6. Regulamentul 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare;
7.Ordinul 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea si desfasurarea activitatii de control oficial sanitar veterinar efectuat de catre personalul de specialitate in unitatile care produc alimente de origine animala, cu modificarile ulterioare.
- Ordinul 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile in domeniul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor-(Anexa 3), cu modificarile ulterioare
Tematică
- Regulamentul (UE) 625/2017 privind controalele oficiale si alte activitati oficiale efectuate pentru aplicarea legislatiei privind alimentele si furajele, a normelor privind sanatatea si bunastarea animalelor, sanatatea plantelor si produsele de protectie a plantelor:
Capitolul II-Sectiunea I.-Art.9-Norme generale privind controalele oficiale , Art.14-Metodele si tehnicile de control oficial,
-Sectiunea II.- Art.16-Cerinte suplimentare pentru controale oficiale si alte actiuni oficiale in anumite domenii , Art. 18 -Norme specifice privind controalele oficiale si pentru actiunile intreprinse de catre autoritatile competente in legatura cu productia de produse de origine animala destinate consumului uman, Art. 21- Normele specifice privind controalele oficiale si actiunile intreprinse de autoritatile competente in legatura cu cerintele in materie de bunastarea animalelor.
- Regulamentul de punere in aplicare (UE) 627/2019 de stabilire a unor modalitati practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animala destinate consumului uman:
Titlul II- Cerinte specifice privind efectuarea controalelor oficiale si frecventa minima uniforma a controalelor oficiale asupra produselor de origine animala;
Titlul III-Cerinte specifice privind efectuarea controalelor oficiale si frecventa minima uniforma a controalelor oficiale asupra carnii proaspete;
Titlul IV-Cerinte specifice privind efectuarea controalelor oficiale si frecventa minima uniforma a controalelor oficiale asupra laptelui crud, colostrului, produselor lactate si produselor pe baza de colostru, dupa cum este necesar pentru a raspunde la pericolele si riscurile uniforme recunoscute.
- Regulamentul(UE) 852/2004 privind igiena produselor alimentare:
Capitolul II-Obligatiile operatorilor din sectorul alimentar, Anexa II –cerinte sanitare generale aplicabile operatorilor din sectorul alimentar.
- Regulamentul(UE) 853/2004 de stabilire a unor norme specifice de igiena care se aplica alimentelor de origine animala:
Anexa II-Cerinte privind mai multe produse de origine animala-Sectiunea I-Marca de identificare;Sectiunea III- Informatii privind lantul alimentar;
Anexa III Cerinte specifice: Sectiunea I-carne de ongulate domestice,Sectiunea V-carne tocata, preparate din carne si carne separata mecanic, Sectiunea VI-Produse din carne, Sectiunea IX-lapte crud, colostru, produse lactate si produse pe baza de colostru, Sectiunea X-oua si produse din oua.
- Regulamentul (UE) 178/2002 de stabilire a principiilor si cerintelor generale ale legislatiei sanitare veterinare , de instituire a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor si de stabilire a procedurilor in domeniul sigurantei produselor alimentare:
Sectiunea 4; Art.14-Cerinte pentru siguranta produselor alimentare, Art.18-Trasabilitatea, Art.19-Responsabilitati in domeniul produselor alimentare, operatorii din sectorul alimentar.
- Regulamentul 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare:
Anexa I, Criterii microbiologice pentru produsele alimentare Cap.2- Criterii de igiena a procesului, Cap.3-Norma pentru prelevarea de probe si pregatirea probelor pentru teste.
- Ordinul 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea si desfasurarea activitatii de control oficial sanitar veterinar efectuat de catre personalul de specialitate in unitatile care produc alimente de origine animala:
Obligatiile medicului veterinar oficial incadrat conform Ord.64/2007.
- Ordinul 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile in domeniul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor -(Anexa 3), cu modificarile ulterioare.
Bibliografie/Tematica:
– pentru postul de inginer, gradul profesional debutant – Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 113/2008, cu modificările și completările ulterioare:
BIBLIOGRAFIA
1.Regulamentul (UE) 625/2017 privind controalele oficiale si alte activitati oficiale efectuate pentru aplicarea legislatiei privind alimentele si furajele, a normelor privind sanatatea si bunastarea animalelor, sanatatea plantelor si produsele de protectie a plantelor;
- Regulamentul (UE) 1333/2008 privind aditivii alimentari
- Regulamentul(UE) 852/2004 privind igiena produselor alimentare;
- Regulament (UE)1169/2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare:
- Regulamentul (UE) 178/2002 de stabilire a principiilor si cerintelor generale ale legislatiei sanitare veterinare , de instituire a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor si de stabilire a procedurilor in domeniul sigurantei produselor alimentare.
- 6. Regulamentul 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare;
- Ordinul 113/2008 privind aprobarea Instrucţiunilor pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial în unităţile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare şi comercializare a produselor şi subproduselor alimentare de origine nonanimală
- Ordinul 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile in domeniul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor-(Anexa 3), cu modificarile ulterioare
Tematică
- Regulamentul (UE) 625/2017 privind controalele oficiale si alte activitati oficiale efectuate pentru aplicarea legislatiei privind alimentele si furajele, a normelor privind sanatatea si bunastarea animalelor, sanatatea plantelor si produsele de protectie a plantelor:
Capitolul II-Sectiunea I.-Art.9-Norme generale privind controalele oficiale , Art.13-Rapoarte scrise ale controalelor oficiale,
- Regulamentul (UE) 1333/2008 privind aditivii alimentari:
Capitolul I-Obiect, domeniu de aplicare si definitii, art.3; art.11. Capitolul IV- Etichetarea art.21-22. Anexa I.
- Regulamentul(UE) 852/2004 privind igiena produselor alimentare:
Capitolul II-Obligatiile operatorilor din sectorul alimentar, Anexa I –Productia primara; Anexa II – Cerinte generale aplicabile tuturor operatorilor din sectorul alimentar
- Regulament (UE)1169/2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare:
Capitolul II. Principiile generale ale informatiilor privind produsele alimentare, art.3 art.4, Capitolul IV.Informatii obligatorii referitoare la produsele alimentare, art.9; sectiunea 2 dispozitii detaliate, art.18, art.24,; anexa II substante care cauzeaza alergii sau intolerante.
- Regulamentul (UE) 178/2002 de stabilire a principiilor si cerintelor generale ale legislatiei sanitare veterinare , de instituire a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor si de stabilire a procedurilor in domeniul sigurantei produselor alimentare:
Sectiunea 1; Art.6 si 7 – analiza riscului si principiul precautiei, Sectiunea 4 Art.18-Trasabilitatea, Art.19-Responsabilitati in domeniul produselor alimentare, operatorii din sectorul alimentar.
- Regulamentul 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare:
Obiect si domeniu de aplicare, Anexa I, Criterii microbiologice pentru produsele alimentare Cap.1- Criterii de siguranta a produselor alimentare, Cap.3-Norma pentru prelevarea de probe si pregatirea probelor pentru teste.
- Ordinul 113/2008 privind aprobarea Instrucţiunilor pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial în unităţile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare şi comercializare a produselor şi subproduselor alimentare de origine nonanimală:
Capitolul 2 sectiunea II, sectiunea III, anexa 1, anexa 3.
- Ordinul 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile in domeniul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor -(Anexa 3), cu modificarile ulterioare.
Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul DIRECŢIEI SANITARE VETERINARE ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR ARGEȘ – Compartimentul Juridic şi Resurse Umane, localitatea Pitești, strada Calea Câmpulung, nr. 4, judeţul Argeș, telefon fix 0248/211199, interior « 118 », fax 0248/212532, e-mail: office-arges@ansvsa.ro, consilier superior, Enescu Oana Daniela.
Director Executiv,
Dr. Dumitru – Sorin SORESCU
Nume, Prenume | Funcția | Data | Semnătura | |
Elaborat | Enescu Oana | Consilier superior | 17.05.2022 |